Contract DDD

Deratizare, Dezinfectie, Dezinsectie

Societățile comerciale au obligatia de a efectua cu ajutorul unei firme de deratizare, dezinfectie si dezinfectie anumite operatiuni necesare, astfel incat sanatatea angajatilor sa nu fie in pericol din cauza gandacilor sau rozatoarele care apar inevitabil, mai ales in orasele mari. Este foarte important ca atunci cand se apeleaza la serviciile unei astfel de firme DDD, aceasta sa fie una autorizata.

Toate societatile comerciale au obligatia de a apela la serviciile unei firme DDD, indiferent daca acestea au sau nu ca domeniu de activitate alimentatia publica . Diferenta consta in perioadele de timp in care trebuie efectuate interventiile.

Astfel, pentru societatile din domeniul alimentatiei, serviciile de dezinsectie trebuie efectuate o data pe luna sau de fiecare data cand este necesar, iar deratizarea trebuie efectuata cel putin o data la trei luni. Pentru restul societatilor, perioadele se modifica de la o luna la trei lun, în cazul dezinsectiei și de la trei la sase luni, în cazul deratizari sau ori de câte ori este necesar.

Ministerul Sanatatii precizeaza clar ca toate societatile comerciale din sistemul public si privat trebuie sa respecte aceste norme de igiena referitoare la deratizarea, dezinsectia si dezinfectia spatiului.

In cazul in care societatile comerciale nu respecta si nu aplica normele legii 95/2006 si ORDIN-ul nr. 82 din 9 martie 2015, privind masurile de igiena, deratizare si dezinsectie, acestea vor fi sanctionate.

Conform Ordinului nr. 82 din 9 martie 2015 (ultimul act normativ care specifica obligativitatea periodicitatii interventiilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie), exista urmatoarele reglementari:

Articolul 105 (2) Pentru combaterea altor vectori ( cu exceptia tantarilor) dezinsectia se executa:

  1. TRIMESTRIAL si ori de cate ori este nevoie, in spatiile inchise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, institutiilor publice si spatiile comune inchise ale cladirilor;
  2. LUNAR si ori de cate ori este nevoie, in spatiile inchise ale operatorilor economici cu profil alimentar si ale unitatilor sanitare;
  3. NUMAI LA SOLICITAREA persoanelor fizice din spatiile cu destinatie de locuinta.

Articolul 106 Din punctul de vedere al frecventei, deratizarea se executa:

  1. pentru operatorii economici cu profil nealimentar si asociatiile de proprietari/locatari, cel putin o data pe semestru si ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar;
  2. pentru operatorii economici cu profil alimentar, cel putin o data pe trimestru si ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar;
  3. pentru spatiile deschise din domeniul public si privat al unitatii administrativ-teritoriale in conformitate cu programul unitar de actiune, dar nu mai putin de 3 tratamente pe an;
  4. pentru persoanele fizice, la solicitarea acestora sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar.

Articolul 107 Dezinfectia se executa numai la solicitare persoanelor fizice sau juridice.

Nerespectarea acestor norme de catre societati, va duce la sanctionarea lor cu anumite contraventii ce sunt prevazute in HG 857/2011, amenzile fiind cuprinse intre 3000 si 8000 de lei.

Cu ce te putem ajuta?

Societatea noastră dispune de toate autorizațiile necesare (Autorizație PMB, DSP, DSV), pentru a încheia contracte DDD (Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie). De asemenea, avem personal calificat și dispunem de echipamente și soluții de ultima generație.

Utilizam doar substanțe avizate de Ministerul Sănătății, astfel incat sa nu afecteze sanatatea angajatilor dvs. sau mediul inconjurator.


 

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Obtine consiliere gratuita si suport tehnic de specialitate de la expertii nostri DDD

Cere o cotatie de pret