Tantari

Cum scapi de tantari?

Tantari

Exista peste 3.000 de specii de tantari in lume si se regasesc in aproape toate tarile si colturile lumii. Deoarece sunt atat de omniprezente si musca atat rapid oamenii, au obtinut o reputatie proasta.

De asemenea, tantarii  transmit sute de boli infectioase - unele dintre ele cunoscute a fi mortale, astfel tantarul este mult mai periculos din acest punct de vedere decat orice alta insecta. Din aceasta cauza, tantarii au fost studiati in mod constant ca parte a cercetarii in domeniul sanatatii publice.

Aceste boli transmise de tantari pot provoca simptome extreme si decese daca nu sunt tratate cu asistenta medicala, deci este intotdeauna important sa consultati un medic daca incepi sa te simti rau dupa ce ai gasit o muscatura de tantar.

Desi este usor de zis ca tantarii sunt printre cei mai periculosi daunatori, ei isi au propriul loc important in ecosistem. Fara ei, s-ar perturba procesul de polenizare si s-ar eradica in timp mai multe specii de plante.

Toti tantarii cresc la o lungime medie de 5-6 mm lungime, iar corpul lor este alcatuit din aceeasi structura. Acestea sunt alcatuite din trei componente principale - capul, toracele si abdomenul. Au sase picioare lungi si subtiri, precum si o pereche de aripi. Pe cap, au o pereche de antene si un organ numit proboscis, care seamana cu un pai mic. Prin proboscis, tantarii isi injecteaza saliva victimelor si folosesc un capat mic, zimtat, pentru a se hrani. Daca te-ai intrebat vreodata de ce nu simti o muscatura de tantar, acest lucru se datoreaza faptului ca saliva lor contine calmant si anticoagulant.

-

Tantarii iubesc apa statatoare. Este locul unde isi depun ouale si unde eclozeaza larvele, asa ca nu ii vei gasi niciodata departe de zonele cu apa statatoare, precum baltile, iazurile, santurile. Pot aparea, de asemenea, in plante in ghivece, gradina si zone cu un drenaj slab.

Cel mai bun mod de a evita problema tantarilor este de a evita sa lasi dezvoltarea unui mediu prielnic acestora in jurul casei tale.

Nu poti controla clima sau apa statatoare din curtea vecinului de langa tine, dar poti face curtea mai putin favorabila tantarilor, reducand astfel sansele ca acestia sa ramana in apropiere si sa-si croiasca drum in casa ta. Exista multe metode pentru respingerea tantarilor si reducerea populatiei de tantari, dar unele sunt mai eficiente decat altele.

Atunci cand te confrunti cu o infestare de tantari, este foarte important pentru santatea ta si a familiei, sa iei masuri din primul moment in care ai observat acest lucru si sa apelezi la serviciile profesioniste a unei firme de deratizare si dezinsectie, pentru a stopa imediat.

Scapa imediat de tantari

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Cere o cotatie de pret