Purici

Cum scapi de purici?

Purici

Infestarile cu purici provin adesea de la un caine sau pisica. Acesti daunatori se ataseaza de animal atunci cand este afara, apoi ii infesteaza blana si spatiile in care acesta doarme in casa. Prevenirea puricilor atat pentru casa, cat si pentru curte poate fi dificila. Fara o abordare proactiva, orice proprietar de animal de companie este vulnerabil la o infestare.

Puricii depind de o masa de sange de la o gazda pentru a supravietui. In unele ocazii, puricii pot deveni o problema interna atunci cand gazda cu care s-au hranit anterior nu mai este in jur. In aceasta situatie, puricii isi concentreaza activitatea de hranire pe alte gazde care locuiesc in interiorul casei. Un exemplu de astfel de situatie este atunci cand un soarece din interiorul casei este prins si indepartat, puricii care se hraneau din acesta sunt apoi obligati sa se hraneasca cu animale de companie sau persoane.

Muscaturile de purici isi pot lasa gazda cu numeroase umflaturi pe piele si senzatia de mancarime. Unii oameni pot dezvolta reactii alergice, iar anumiti purici pot transmite diverse boli. Animalele de companie sunt cele mai expuse riscului. Puricii pot musca atat oameni, cat si animale de companie si pot fi o mare pacoste.

Cel mai grav aspect al unei infestari cu purici este adesea timpul si efortul necesar pentru a elimina infestarea. Abordarea problemei necesita tratarea animalelor, curatarea zonelor infestate cu purici si luarea masurilor preventive pentru a impiedica intoarcerea puricilor.

Cum poti scapa de purici?

Deoarece stadiile imature ale puricilor sunt foarte criptice prin natura lor, primul lucru pe care proprietarul casei ar trebui sa il faca este sa contacteze un profesionist in domeniul combaterii daunatorilor pentru asistenta. De cele mai multe ori, folosirea produselor fara prescriptie medicala pentru controlul puricilor nu va rezolva cauzele principale ale infestarii.

Semne ce pot indica activitatea puricilor:

Animale de companie care se scarpina - Un semn evident este atunci cand animalele de companie se scarpina si se spala in mod repetat. Acest lucru este cauzat de disconfortul activitatii puricilor, deoarece puricii adulti se hranesc cu sangele animalului de companie.

Muscaturi - De asemenea, oamenii pot prezenta urme de muscaturi care le provoaca mancarime (un medic poate fi consultat, deoarece exista alte surse de iritare a pielii pe langa purici)
Fecale - Mizeria de purici, fecalele puricilor, pot indica activitate. Mizeria de purici arata similar cu piperul negru macinat si poate fi vazut in paturile animalelor de companie, covoare, cuverturi si alte zone in care se odihneste catelul sau pisica ta.

Puricii adulti - Deoarece puricii sunt relativ usor de vazut, cea mai mare atentie se indreapta catre puricii adulti. Puricii adulti sunt de obicei usor de localizat, mai ales daca proprietarul casei si animalele de companie se intorc acasa dupa o lunga vacanta, timp in care puricii adulti rezidenti nu au putut lua o masa de sange. La intoarcere, proprietarii casei sunt deseori intampinati de purici care sar si incearca sa aterizeze pe ei si pe animalele lor de companie.

Oua de purici - Ouale de purici si larvele sunt o alta situatie. Intrucat aceste etape sunt mult mai secrete si mult mai putin active, ele se gasesc in locuri precum:

  • in spate, sub sau in mobilier
  • in patura unui animal de companie
  • in interiorul fisurilor din podele
  • in covoare

Cum te protejezi pe tine si animalul tau de companie

Limitarea accesului in casa prin diverse fisuri te va protea foarte mult, insa nu elimina in totalitate problema. Totusi, etansarea fisurilor, golurilor si gaurilor pentru a impiedica rozatoarele sau alte gazde potentiale sa aiba acces in casa este o modalitate indirecta, dar foarte importanta de a tine puricii afara.

Cele mai eficiente modalitati de a impiedica puricii sa patrunda in interiorul casei este eliminarea habitatelor de purici in aer liber si a gazdelor in aer liber, plus utilizarea produselor chimice pentru controlul puricilor la nivelul intregii zone si a produselor pentru controlul puricilor aprobate de medicul veterinar la animalele de companie. Daca ai casa infestata, cel m ai simplu si sigur este sa apelezi la o firma de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, ce se va ocupa de igienizarea casei tale. Astfel tu, familia si animalul tau de companie veti fi in siguranta si feriti de orice disconfort

Scapa imediat de purici

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Cere o cotatie de pret