Rozatoare

Cum scapi de rozatoare?

Rozatoare

Rozatoarele sunt alpinisti experti si nu este surprinzator ca sunt capabili sa-si construiasca adapost in locatii deasupra solului. Acestea au un simt al mirosului bine dezvoltat si sunt atenti la lucrurile noi ce apar in adapostul lor. 

Rozatoarele sunt de regula active la amurg sau noaptea si sunt inactivi in timpul zilei. Cu toate acestea, atunci cand numarul de rozatoare dintr-o zona creste, creste si concurenta pentru hrana, apa si locuri de adapostit, unii membri ai comunitatii de rozatori pot cauta sa gaseasca zone noi de colonizat in timpul zilei. 

Rozatoarele sunt omnivore si se vor hrani cu multe tipuri de vegetatie, cum ar fi fructe, cereale, seminte si produse alimentare. De asemenea, sunt susceptibile sa consume insecte. Din pacate rozatoarele distrug mult mai multe alimente prin contaminarea cu fecale si urina decat prin consum.

Rozatoarele care intra in casa, de regula isi cauta adapost in pereti, dulapuri, la mansarda si in tavane false. 

Semnele unei infestari cu rozatoare

Asa cum ziceam, rozatoarele nu sunt de obicei vazute in timpul zilei, doar daca sunt deranjate din zona lor de protectie sau daca exista concurenta din partea altor razatoare. Daca sunt vazute in timpul zilei, inseamna ca exista o populatie foarte mare de rozatoare in apropiere.

Orificii in pamant din jurul fundatiilor, plus adaposturile din poduri sau copaci sunt dovezi ale unei probleme cu rozatoarele.

Zgomotele produse de razatoare, zgarierea peretilor sau alte zgomote din cladirea cuiburilor pot determina proprietarul sa realizeze ca are o problema cu rozatoarele.

Rozatoarele mesteca si rod lemnul, plasticul si alte suprafete dure pentru a-si mentine dintii ascutiti. Daca observi astfel de urme, este foarte probabil sa te confrunti cu o infestare de rozatoare.

Rozatoarele produc o cantitate semnificativa de excremente, iar prezenta excrementelor lor este o modalitate sigura de a observa o infestare. Cand se observa excremente, este o practica buna sa indepartati excrementele si sa inspectati ulterior pentru a vedea daca au fost depozitate deseuri noi. 

Cum tratam infestarile cu rozatoare

Exista multe specii de rozatoare, iar primul pas este identificarea corecta a acestora si dezvoltarea unui plan de tratament care sa functioneze pentru acea specie. O alta componenta importanta de tratament este educarea clientilor, astfel incat clientul sa inteleaga conceptele programului de control propus.

Profesionistii in deratizare, dezinsectie si dezinfectie practica toate tehnicile implicate in gestionarea integrata a daunatorilor. Tratamentul impotriva rozatoarele implica atat metode non-chimice, cat si metode chimice.

In cazul in care observi ca ai o probleme cu infestarea de rozatoarea, nu ezita si apeleaza cu incredere la serviciile noastre!

Scapa imediat de rozatoare

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Cere o cotatie de pret