Viespi

Cum scapi de viespi?

Viespi

Ferestrele, plafoanele si jgheaburile de pe exteriorul casei sunt locuri populare de cuibarit pentru viespi. Florile si viata plantelor le atrag in curti, la fel ca si gradinile cu pomi si alte zone de luat masa in aer liber, cu firimituri sau lichide scurte pe masa lipicioase care nu sunt curatate in timp util. Cosurile de gunoi care nu sunt acoperite corespunzator si golite in mod regulat atrag viespile care cauta surse de hrana. Proprietatile cu insecte si paianjeni abundenti ofera o masa ampla atat pentru viespile in curs de dezvoltare, cat si pentru cele mature. Contrar miturilor populare, dar inexacte, cuiburile lasate in urma de populatiile de viespi care mor in lunile cu vreme rece nu sunt, in general, refolosite de generatiile ulterioare de viespi.

Viespile de langa casa iti pot strica activitatile in aer liber si pot ingreuna munca in curte. Rareori vor depunde efortul sa intepe, insa viespile pot deveni ostile daca sunt amenintate sau tulburate. Intepaturile lor sunt dureroase, dar de obicei nu amenintatoare pentru cei fara alergii la veninul acestora.

Sunt doua tipuri de viespi: sociale si solitare. Viespile sociale traiesc in colonii, care pot fi in numar de mii. In cadrul acestor colonii, viespile lucratoare indeplinesc toate sarcinile in cuib. Viespile solitare traiesc singure si, prin urmare, nu au o colonie. Depun oua, dar ouale lor sunt lasate singure sa cloceasca.

Unele viespi sunt pradatoare, in timp ce altele sunt parazite. Viespile pradatoare ucid si consuma alte insecte, precum si alte animale pe care le hranesc deseori larvelor lor.

Viespile parazite isi depun ouale, de regula, in corpurile creaturilor vii, cum ar fi omizi sau paianjeni. Larvele se hranesc cu gazda inca vie. Viespile pot ajuta la gestionarea altor daunatori, in special in agricultura, ca agenti biologici de combatere. Multe viespi se hranesc si cu nectar din flori si, prin urmare, functioneaza ca polenizatori.

Insa multe specii de viespi sunt agresive si pot intepa atunci cand sunt amenintate. Spre deosebire de albine, viespile sunt deseori capabile sa intepe de mai multe ori.

Pentru a te scapa de acesti daunatori, noi folosim o abordare integrata care utilizeaza o varietate de metode eficiente, si de asemenea ajutam la controlul acestora. Ne asiguram ca igienizam zona, selectam cele mai eficiente metode de combatere a viespilor si ne asiguram ca nu mai exista nici un punct atractiv pentru acestea in curtea ta. Datorita experientei, stim cele mai porobabile locuri unde isi pot face viespile adapostul, si iti putem oferi recomandari si solutii pentru a tine sub control populatia de viespi.

Atunci cand observi un numar anormal de viespii si cuiburi, este un semn clar ca ai de-a face cu o infestare si trebuie sa iei masuri de prevenire si tratare, alaturi de o firma de incredere de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Scapa imediat de viespi

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Cere o cotatie de pret