Furnici

Cum scapi de furnici?

Furnici

Furnicile sunt insecte sociale care traiesc in colonii. Planurile pentru combaterea furnicilor ar trebui sa includa uciderea intregii colonii. Pur si simplu pulverizarea unei furnici cu un spray tipic de furnic, va ucide doar cateva, in cel mai bun caz, si va imprastia colonia. Furnicile vor intra in casa ta cautand hrana sau adapost.

Daca ati observat furnici pe blaturile bucatariei sau trecand peste pragurile usilor, este cel mai probabil sa fie furnica de gradina neagra.

Aceste furnici vin in interior in timpul verii in cautarea unor alimente dulci pe care sa le duca inapoi la regina si larvele din cuib. Nu ignorati o furnica solitara, sunt comunicatori grozavi, asa ca, daca cineva gaseste mancare, fi sigur ca va anunta si restul trupei!

Asigurati-va ca podelele, suprafetele bucatariei, mesele si scaunele nu sunt lipicioase. Scurgerile trebuie curatate imediat, iar alimentele si bauturile deschise trebuie: fie sigilate intr-un recipient, fie pastrate in frigider. Practic, in spatiul casei tale trebuie sa scapi de orice lucru dulce, astfel furnicile vor cauta in alta parte.

Reducerea umiditatii si a apei statatoare in jurul casei tale poate contribui la prevenirea infestarii cu furnici. Repara tevile care curg si formeaza-ti o rutina sa verifici sub chiuvete daca exista zone de umiditate. Ia in considerare utilizarea unui dezumidificator in subsoluri umede, spatii de acces sau poduri. Afara, asigura-te ca este totul in regula, astfel incat apa sa curga departe de fundatia casei.

-

Daca furnicile au devenit deja o problema in casa, poti sa incerci sa investesti in spray-uri si geluri insecticide. Acestea ar trebui plasate in jurul pragurilor usilor, in spatiul in care se intalnesc peretele si podeaua si de-a lungul pervazurilor ferestrelor. Insa din pacate acestea sunt doar solutii temporare, pentru ceva permanent este recomandat sa apelati la servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie profesionista, pentru ca o infestare cu furnici este anevoioasa si greu de combatut cu produse uzuale.

Fara pregatirea si instrumentele adecvate, lupta impotriva furnicilor poate fi o lupta ascendenta. Ce este mai rau, o infestare poate continua sa creasca daca nu este tratata corespunzator. Unele specii de furnici pot provoca daune materiale grave, iar altele pot pune in pericol sanatatea familiei dumneavoastra. Chiar si speciile care nu sunt considerate daunatori nocivi iti pot contamina alimentele.

Scapa imediat de furnici

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Cere o cotatie de pret