Gandaci

Cum scapi de gandaci?

Gandaci

Prezenta gandacilor este una dintre cele mai frecvente incalcari ale codurilor de sanatate in restaurante si bucatarii comerciale, insa ele infesteaza frecvent si bucatariile de uz casnic. Gandacii pot intra in casa ta prin cutii de carton, pungi alimentare sau cutii in care cumperi bauturi.

Cele doua tipuri de gandaci ce infesteaza casele oamenilor cel mai frecvent sunt :

  • gandacii de bucatarie
  • gandacii de canal

Bucatariile contin o serie de produse alimentare depozitate care servesc drept habitate primitoare pentru numerosi daunatori. Gandacii sunt capabili sa infesteze si sa distruga o varietate de alimente. Deoarece multe produse alimentare uscate sunt folosite doar ocazional, ele petrec mult timp asezate pe raft, astfel invit invadatorii potentiali sa isi stabileasca aici o resedinta permanenta. Gandacii de bucatarie au o alimentatie omnivora, asadar isi vor gasi cu usurinta alimente de consumat in bucatarie. Acestia se vor bucura de resturi ramase, mancare cazuta pe jos, grasimi, alimente ce contin amidon. De aceea este foarte important sa ai in permanenta bucataria curata si sa elimini resturile de mancare.

Cheia pentru a nu avea infestare de gandaci de bucatarie este eliminarea accesului lor la surse de hrana si apa, de care au nevoie pentru a supravietui. Acest lucru se poate face practicand o igienizare excelenta in bucatarie. In primul rand, asigurati-va ca stergeti in timp util toate firimiturile si scurgerile de pe podea, blaturile de bucatarie, dulapurile si frigiderul. In timp ce cateva firimituri pe podea de la acel biscuite nu pare o mare problema, serveste ca o sarbatoare delicioasa pentru gandacii de bucatarie.

-

Alte sfaturi de prevenire includ aruncarea frecventa a gunoiului in saci de gunoi sigilati si utilizarea recipientelor etanse la depozitarea alimentelor. Atunci cand cumparati alimente, acordati atentie datelor de expirare si optati pentru produsele care vin in ambalaje sigilate. Pastrati chiuveta de bucatarie curata si lipsita de umezeala in exces, nu lasati vasele nespalate pentru o perioada lunga de timp.

Ouale, larvele sau adultii acestor daunatori sunt de obicei adusi in case accidental in produse infestate din piata sau magazin. Din pacate gandacii adusi in casa nu sunt observati rapid, ci doar dupa un anumit timp isi fac simtita prezenta. 

Este important sa stii ca acestia poarta numeroase bacterii, iar daca gasesti alimente contaminate trebuie aruncate la gunoi cat mai rapid. Aceste bacterii pot genera reactii alergice severe, iar cei mai sensibili si predispusi sunt copiii si persoanele varstnice. 

Conform autoritatilor competente, exterminarea lor este impusa si obligatorie. Pe langa acest aspect, pentru multi oameni este un disconfort si un stres, fobia de gandaci fiind cea mai des intalnita.

Din fericie exista solutii pentru aceasta problema, se pot realiza una sau mai multe tratamente de dezinsectie, in functie de gradul de infestare. In urma unei constatari se poate stabili planul de lucru si pasii pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a elimina infestarea de gandaci.

Scapa imediat de gandaci

O echipa de specialisti la dispozitia ta

Cere o cotatie de pret